آموزش دوخت تیشرت یک فرآیند چند مرحله‌ای است که شامل طراحی، برش و دوخت دقیق پارچه‌ها می‌شود. برای شروع، ابتدا به مواد و ابزارهای لازم نیاز داریم؛ این مواد شامل پارچه مناسب برای تیشرت، نخ هم‌رنگ با پارچه، سوزن، چرخ خیاطی مناسب کار، الگو، قیچی برقی(در صورت برش تیراژ) و اتو است.

 

۱. انتخاب پارچه مناسب:

 

اولین قدم در دوخت تیشرت، انتخاب پارچه‌ای مناسب است. پارچه جنس‌های متعددی دارد که با توجه به توان خرید مردم و توان فروش میتوان انتخاب کرد به طور مثال پارچه‌های دارای درصدی مواد قیمت پایین‌تری دارند از طرفی بهترين نوع پارچه برای تیشرت‌، می‌توان به پارچه‌های پنبه‌ای اشاره نمود که در عین حال سبک، لطیف، خنک و راحت هستند. البته پارچه پنبه را باید قبل از برش به خوبی بشویید تا مقدار آبرفت پارچه مشخص شود و از آبرفت آن پس از دوخت جلوگیری شود.

 

۲. آماده‌سازی الگو:

 

الگو، نقشه‌ای است که قسمت‌های مختلف تیشرت را نشان می‌دهد. اگر تازه‌کار هستید، می‌توانید از الگوهای آماده موجود در بازار استفاده کنید. الگوها شامل قسمتهایی مانند جلوی تیشرت (پیش تیشرت)، پشت تیشرت، آستین‌ها و یقه هستند. در طراحی الگو تیشرت باید استانداردهای ارگونومی لباس و متد طراحی را رعایت کنید استاندارد ارگونومی به راحتی افراد پس از پوشیدن تیشرت اشاره دارد و متد طراحی به اصول و قواعد مورد نیاز حین دوخت اشاره دارد. شما می‌توانید از الگوهای آماده موجود در بازار استفاده کنید البته قبل از برش تیراژ پارچه باید حتما با الگو مورد استفاده نمونه‌گیری کنید سپس اقدام به برش تیراژ پارچه شود.

۳. برش پارچه:

 

پس از آماده کردن الگو، آن را روی پارچه بچینید و حین چینش مقدار مصرف پارچه را برآورد کنید و با استفاده از سوزن‌های ته‌گرد یا گیره‌های پارچه آن را محکم کنید. سپس با دقت با استفاده از قیچی، دور الگو را برش بزنید. این مرحله باید با دقت انجام شود، زیرا دقت در برش تأثیر زیادی بر زیبایی نهایی تیشرت دارد. البته دوباره به این نکته اشاره می‌کنم که قبل از برش تیراژ پارچه حتما یک عدد نمونه دوخته شود.

۳. چاپ تکه های برش:

 

در این مرحله پس از برش پارچه، با توجه به فرآیند تولید(تولید عمده یا تک)تکه های برش را چاپ میزنیم. در این مرحله روشهای متعددی برای چاپ وجود دارد که میتوان به چاپ سیلک، چاپ کاتری، چاپ سابلیمیشن و… اشاره نمود.

 

۴. دوخت قسمتهای مختلف برش پارچه:

 

ابتدا پیش و پشت پارچه را به هم متصل کنید و با استفاده از چرخ خیاطی لبه‌ها را دوخت کنید. برای دوخت لبه‌ها از دوخت‌های مناسب مثل دوخت زیگزاگ استفاده کنید تا پارچه نخ‌نما نشود. سپس آستین‌ها را به بدنه متصل کرده و یقه را به قسمت بالایی تیشرت بدوزید. در نهایت، لبه‌های پایینی تیشرت را تا زده و دوخت کنید تا ظاهری تمیز و مرتب داشته باشید. جهت دوخت تیشرت از چرخ‌های متعددی استفاده می‌شود که هر کدام شکل دوخت تعریف شده‌ای دارند مانند چرخ زیگزاک، چرخ راسته، چرخ میاندوز و… جهت آشنایی با انواع دوختها حتما بایستی به طور کارآموزی در کارگاه‌های خیاطی دوره‌ای را سپری کنید.

 

۵. اتوکشی و تکمیل:

 

بعد از اتمام دوخت، تیشرت را ابتدا نخ زنی کنید یعنی تمام نخ‌های اضافی دوخت چیده شود و در ادامه به‌خوبی اتو کنید تا چین و چروک‌های احتمالی برطرف شوند و درزها صاف شوند. استفاده از بخار اتو در این مرحله می‌تواند کمک زیادی به زیبایی نهایی کار کند.

آموزش دوخت تیشرت یک مهارت تمرینی است که با تمرین و دقت می‌تواند منجر به تولید لباس‌های متنوع و زیبا شود که برای استفاده روزمره یا اهداف تبلیغاتی می‌باشد.

 

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *